Notification texts go here Contact Us Buy Now!

Blogger Yazısı İçinde Tablo Ekleme

Blogger Yazısı İçinde Tablo Ekleme
Blog Yazarı

Ciddi bir blog yazarsanız ve içeriğinizi profesyonel bir blogcu olarak görüntülemek istiyorsanız, blog yayınınıza bir tablo eklemeniz gerekebilir . Bazen bir içerik listesi eklemeniz gerekir ve ardından tablo görünümü tüm içeriği görüntülemenin daha etkili bir yoludur. Blogger yayın düzenleyicisi kullanarak bir Blogger yayınına tablo eklemek çok zordur. BlogSpot'ta bir tablo eklemek için HTML kodunu bilmeniz gerekir, ardından etiketi yayın düzenleyicide manuel olarak düzenleyerek blogda bir tablo oluşturabilirsiniz. HTML kodlarına aşina olmayan kullanıcılar için biraz zor. Ancak burada bu öğreticide, blog yazılarınıza aslında HTML kodu kullanmadan bir tablo eklemenize yardımcı olacağım. Bu eğitimde, blog yayınınıza tablo eklemenin iki farklı ve kolay yolunu anlatacağım. Tüm adımları tek tek takip edin.

Microsoft Word'de Tablo Oluşturma

Öncelikle Word sayfasını açıyoruz daha sonra word üst sayfa kısmında Ekle bölümüne tıklıyoruz. Ekle bölümünde çıkan seçeneklerden Tablo seçeneğini seçiyoruz. Tablonunuzu istediğiniz kadar geniş ve fazla veya eksik yapabilirsiniz.


Artık satırlar ve sütunlar arasındaki mesafeyi ayarlayabilirsiniz. Tüm sütunları ve satırları, görüntülenmesini istediğiniz şekilde içeriğinizle doldurun. Örnek için aşağıdaki ekran görüntüsüne bakın.


Artık tablonuz hazır ve blog yayınınıza eklemek istiyorsunuz. Adım 02 Başarılı bir şekilde MS ile bir tablo oluşturduktan sonra, şimdi blog yazıya eklenecek HTML kodunu alma zamanı.

Şimdi Word dosyasınızı Farklı Kaydet diyelim. Herhangi bir isim verelim dosyamıza ve sonuna .html ekleyelim.

Daha sonra açılır menüden Web Sayfası seçeneğini seçiyoruz. Ve kaydet tuşuna basıyoruz.

Şimdi kaydedilen dosya HTML web dönüştürmek gerekir. Böylece kaydedilen dosya gidin ve sağ tıklayın ve Not Defteri ile açın.



Not defteri ile açtıktan sonra şimdi tüm metni kopyalayın.



Şimdi blogger web siteniz açın. Web sayfanıza Yeni Yazı ekleyin. Yeni yazınızın boşluğuna kopyaladığımız Tablo Html kodlarını (Ctrl+C) koplayarak yazının herhangi boş bir yerine (Ctrl+V) tuşları ile yapıştırın.


Serkangundogdu13.blogspot.com
Blogger
Facebook
Twitter
Instagram
Serkangundogdu13.blogspot.com
Blogger
Facebook
Twitter
Instagram
Serkangundogdu13.blogspot.com
Blogger
Facebook
Twitter
Instagram
Serkangundogdu13.blogspot.com
Blogger
Facebook
Twitter
Instagram


Bütün işlemler bu kadar herkese kolay gelsin.

Yorum Gönder

Cookie Consent
We serve cookies on this site to analyze traffic, remember your preferences, and optimize your experience.
Oops!
It seems there is something wrong with your internet connection. Please connect to the internet and start browsing again.
AdBlock Detected!
We have detected that you are using adblocking plugin in your browser.
The revenue we earn by the advertisements is used to manage this website, we request you to whitelist our website in your adblocking plugin.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.