Notification texts go here Contact Us Buy Now!

Blogger Yedekleme - Google Paket Servisi

Blogger Yedekleme - Google Paket Servisi
Blog Yazarı
Bir blogger blogunuzun yedeğini oluşturmak blogger kontrol panelinizden yapmak için kolay bir görevdir, ancak blogger platformunda birden fazla blog yönetiyorsanız, bu işlem tüm bloglarınızın tek tek manuel olarak yedeklenmesini birkaç dakika sürebilir. Ancak Google Paket Servisi'ni kullanarak tüm bloglarınızın yedeğini tek bir tıklamayla oluşturabilir ve arşivi masaüstünüze anında indirebilir veya oluşturulduktan sonra silinmeyeceği için yedeklemeyi daha sonra indirebilirsiniz.

Neden Blogunuzun Yedeklemesini Oluşturmalısınız?


Neden? Ben bile size bunu yapmak için düzenli bir alışkanlık yapmanız gerektiğini söyleyebilirim. Bunu yapmanın ana nedeni blog yazmanızdırücretsiz olarak sağlandığı için blog barındırma üzerinde hiçbir kontrolünüzün olmadığı "Blogger" platformunda. Blogunuzun ne zaman blogger'ın "Hizmet Şartları" ve voila ile "uyma" altına girebileceğini bilen blogunuz önceden bildirimde bulunulmaksızın silinmiştir. Acıyı hissedebiliyor musunuz? Yeni bir yayın oluşturmak için giriş yaptığınızı ve blogunuzun daha önce hiç orada olmadığı gibi bir varlığının bulunmadığını varsayalım. Yani? Nasıl olsa geri alır mısın? Cevap BÜYÜK HAYIR! Onları forumlarda ikna etmeye ne kadar uğraşırsanız çalışın. Daha önce benimle oldu. Her ne kadar, ben sadece HTML/CSS öğrenmek ve blog hayatı o zaman  blogger etrafında oynuyordum bu yüzden bana çok fazla zarar vermedi. Blogunuzun yedeğini aldığınızda, blogunuzu WordPress gibi başka bir blog platformuna yükleyebilirsiniz.

Google Paket Servisi Kullanarak Tüm Blogger Bloglarını Yedekleme İşlemleri ;


Blogger hesabınıza giriş yapın, ardından Google Paket Servisi için bu bağlantıyı izleyin.

Blogger Yedekleme - Google Paket Servisi




Sayfanın yüklenmesine izin verin ve ardından mavi renk "Arşiv Oluştur" düğmesine tıklayın.

Artık hepsinin yedeğini oluşturmak için Google hizmetlerinin büyük listesini görebilirsiniz, ancak yalnızca bloglarımızın yedeklemesini oluşturacağız. Varsayılan olarak tüm hizmetler seçilecektir, bu yüzden tümünü kaldırmak için "Tümünü seç" onay kutusunu tıklayın , sonra aşağı kaydırın ve yalnızca "Blogger" ı seçin,ardından üstte kırmızı renk Arşiv Oluştur düğmesini tıklayın.

Yedeklemeyi oluşturulduktan sonra masaüstünüze indirin. İndirmenize izin vermeden önce, Google sizden şifrenizi tekrar girmenizi isteyebilir, bu yüzden indirme işleminiz başlayacaktır. Bu dosyaları açmak için bir ZIP dosya biçiminde olacak, WinRAR veya 7Zip gibi herhangi bir ücretsiz aracı kullanabilirsiniz. Google'da indirmek ve yüklemek için arama yapın.

Tebrikler dostum, sonunda tüm bloglarınızın yedeğini başarıyla oluşturdunuz! Yedeklemeyi indirmezseniz, silinmeyeceğini ve daha sonra kolayca indirebilirsiniz. Tüm yedek veri dosyası arşivlerinizi Google Paket Servisi kontrol panelinin sol üst tarafındaki "Arşivlerim" bağlantısının altında bulabilirsiniz . Beklemeyin ve hemen yapın. Blogger Platformundaysanız haftada bir kez bile yapmalısınız.


Kaynak: twistblogg.com

3 yorum

  1. Çok teşekkürler. blogger yedeklemeye ihtiyacım vardı.
  2. Teşekkürler. Bu hizmetten haberim yoktu. Faydalı bir paylaşım.
  3. rica ederim ben teşekkür ederim.
Cookie Consent
We serve cookies on this site to analyze traffic, remember your preferences, and optimize your experience.
Oops!
It seems there is something wrong with your internet connection. Please connect to the internet and start browsing again.
AdBlock Detected!
We have detected that you are using adblocking plugin in your browser.
The revenue we earn by the advertisements is used to manage this website, we request you to whitelist our website in your adblocking plugin.
Site is Blocked
Sorry! This site is not available in your country.